SCA Ortviken Ny CTMP-anläggning 2020-2021


Ny produktionslinje för CMTP-massa på Ortvikens pappersbruk då papperstillverkningen läggs ner.
SCA flyttar produktionen av CMTP-massa från Östrandsfabriken till Ortviken. Tanken är att öka produktionen från dagen 90 000 ton i Östrand till 300 000 ton i Ortviken.
 
Samtidigt investerar SCA SEK 1,45 miljarder i produktion av kemiskt förbehandlad termomekanisk massa (CTMP) vid Ortvikens pappersbruk i Sundsvall.

– På Ortviken finns bra infrastruktur och andra förutsättningar att producera CTMP-massa. Det skulle bli en betydligt mindre investering än om man skulle bygga någon annanstans, säger Björn Lyngfeldt.

Projektet omfattar en ny flingtorknings- och balningslinje samt en ombyggnad av den befintliga produktionslinjen för termomekanisk massa (TMP) vid SCAs pappersbruk i Ortviken, till en kemitermomekanisk linje för avsalumassa med en kapacitet på 300 000 ton per år.

Förväntad produktionsstart i den nya anläggningen är början av år 2023.
 
Arbetena omfattar pålning, va samt betongarbeten.
​​​​​​​
A.N Mättjänster AB har anlitats av Ellextre Entreprenad AB och av SCA för att sköta mätningsarbetena för projektet. Ellextre Entreprenad AB är en kund vi samarbetat med sen 2005 i olika projekt inom industrin, kraftverk samt husproduktion.

Kontaktuppgifter

A.N. Mättjänster AB
Björneborgsgatan 25
854 60 Sundsvall​​​​​​​

Andrè Nykvist
VD
070-563 26 26
​​​​​​​
andre@mattjanster.se

Ont om tid, eller för mycket att läsa?

Fyll i formuläret nedan, vi återkommer med svar inom en arbetsdag. Lämna ditt nummer om du vill bli uppringd!