Viskan-anstalten i Ånge kommun

A.N Mättjänster AB sköter på uppdrag av Serneke utsättningen för byggandet av den nya anstalten. Vi har tidigare arbetat tillsammans med Serneke på byggandet av Clarions hotell i Sundsvall och har ett bra samarbete och tycker det är fantastiskt roligt att vi får fortsatt förtroende. Arbetena för oss påbörjades juni 2023 och kommer fortsätta under 2024.

Serneke har tecknat entreprenadavtal med Intea Bygg AB för ombyggnation av kriminalvårdsanstalten i Viskan i Ånge kommun. Entreprenadsumman uppgår till cirka 590 miljoner kronor.
Det nu tecknade entreprenadavtalet är fas två i en samverkan mellan Serneke och Intea som inleddes i juni 2022 då projektering och budgetering för projektet startade. Projektet handlar om en omfattande renovering och ombyggnation av fastigheten som tidigare fungerat som anstalt, men som sedan 2009 använts för andra ändamål. Byggnaderna ska nu ställas i ordning för att kunna användas för en modern kriminalvård i säkerhetsklass 2 med 120 nya anstaltsplatser. Fastigheten omfattar tio byggnader med bland annat boendeytor, tillagningskök, sporthall och lokaler för sysselsättning. Den nya anstalten beräknas, när den tas i bruk, tillföra cirka 100 nya arbetstillfällen i Ånge kommun.
​​​​​​​
Byggstart är planerad att ske i januari 2023 och projektet beräknas stå klart i början av 2025.

Kontaktuppgifter

A.N. Mättjänster AB
Björneborgsgatan 25
854 60 Sundsvall​​​​​​​

Andrè Nykvist
VD
070-563 26 26
​​​​​​​
andre@mattjanster.se

Ont om tid, eller för mycket att läsa?

Fyll i formuläret nedan, vi återkommer med svar inom en arbetsdag. Lämna ditt nummer om du vill bli uppringd!